OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Bravčové mäso
 
 
Bravčové zapekané rezne
Potrebujeme: 600 g bravčového mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, 1,5 dl hustejšiej smotany, 100 g tvrdého syra, 2 strúčiky cesnaku, mletá
červená paprika 

Ako na to:
Pridal: Mäso pokrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na menší pekáč. Rezne zalejeme do polovice mliekom a dáme upiecť do polomäkka.
Potom ich zalejeme zmesou zo smotany, postrúhaného syra, rozotretého cesnaku a mletej červenej papriky. Zapečieme do zlatista.
Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. 
recepty.sk

 
Alfrédove panenky
Priprava
 15 min
Varenie
 30 min
Potrebujeme: 4 ks bravčovej sviečkovej, pol kila očistenej cibule, olej soľ, mleté korenie, sušený tymián, sladká smotana 
Ako na to:
Mäso nakrájame na plátky,ktoré opečieme na oleji. Osolíme, okoreníme a polovicu mäsa (opečeného) vyberieme do zapekacej misky. Na prázdne miesto
v panvici dáme cibuľu porezanú na mesiačiky. Popražíme a časťou cibule pokryjeme mäso v zapekacej miske. Posypeme rozdrveným tymiánom a zalejeme smotanou.Opakujeme pokiaľ máme suroviny. Dáme do rúry zapiecť na 15 minút. Podávame s ryžou. 
Rezne "na potom", dobre-recepty.sk
 
Bravčové mäso
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa, 5 vajec, 1 ČL soli, mleté čierne korenie, vegeta, sladká paprika, worčestrová omáčka, 1 PL kečupu, trocha oleja
Ako na to:
Mäso nakrájajte na rezne, trochu naklepte, zmiešajte s ostatnými surovinami. Nechajte stáť v chladničke 48 hod. Mäso takto namarinované môže stáť aj dlhšie.
Potom vyprážajte.
Príloha ľubovoľná.  
 
Bravčové Grilované rebierka
Potrebujeme ! 1,5 kg bravčových rebierok ! 3 PL bieleho vína ! 3 PL oleja ! 2 PL sójovej omáčky ! 1 PL citrónovej šťavy ! 3 strúčiky cesnaku ! bylinkovú
soľ ! korenie ! 1 kl sladkej červenej papriky
Ako na to?
! Víno zmiešame s olejom, sójovou omáčkou a citrónovou šťavou, pridáme prelisovaný cesnak a korenie. Všetko dobre premiešame a použijeme ako marinádu na
mäso. Mäso necháme v marináde aspoň pol dňa. Potom rebierka opekáme na grile. Počas grilovania potierame zvyškom marinády.
 
Bravčová zmes v alobale
Potrebujeme ! 4 plátky bravčového stehna ! 3 - 4 PL oleja ! 2 PL vody ! 2 cibule ! 4 paradajky ! 4 šampiňóny ! sójovú omáčku ! 4 PL masla ! mleté čierne
korenie ! soľ
Ako na to?
! Mäso naklepeme a pokrájame na tenké rezance, za stáleho miešania ich opečieme na rozohriatom oleji. Potom ich rozdelíme na 4 pláty alobalu a prelejeme
vypečenou šťavou, ktorú rozriedime vodou.
Cibuľu pokrájame na kolieska, paradajky a olúpané šampiňóny na plátky a rozložíme ich na mäso. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a na každú
porciu položíme 1 PL masla. Alobal uzavrieme, aby pri pečení nevytekala šťava. Pečieme na grile.
 
Grilované mleté mäso
Potrebujeme ! 500 g mletého bravčového mäsa ! cibuľu ! 1 PL solamylu ! 2 PL hladkej múky ! vajce ! korenie ! soľ ! cibuľu ! papriku ! slaninu
Ako na to?
! Cibuľu nakrájame na drobno a spolu so solamylom, múkou, vajcom a korením pridáme k mäsu. Dobre premiešame a tvarujeme drobné fašírky, ktoré varíme v
osolenej vode 5 -7 minút. Vychladnuté kúsky napichujeme na ihlu striedavo s cibuľou, paprikou, slaninou a grilujeme.
 
Americká špajľa
Potrebujeme ! 0,5 kg bravčového mäsa Na marinádu ! 1 PL citrónovej šťavy ! 1/2 kl nastrúhanej citrónovej kôry ! 2 strúčiky cesnaku ! trochu čili ! 1 kl
cukru ! 2 PL paradajkovej šťavy ! petržlenovú vňať ! 1 PL oleja
Ako na to?
! Cesnak prelisujeme a zmiešame s ostatnými ingredienciami, všetko spolu dobre premiešame, môžeme i rozmixovať. Mäso nakrájame na kocky a naložíme aspoň
na hodinu do marinády. Potom mäso postupne napichujeme na špajle a grilujeme. Počas grilovania potierame marinádou a solíme.
 
Bravčovo-cesnaková zmes
Potrebujeme ! 400 g bravčového mäsa ! 100 g klobásy ! 60 g cibule ! 2 stredne veľké zemiaky ! 2 paradajky ! 3 - 4 zelené papriky ! 2 PL oleja ! 2 - 4 strúčiky
cesnaku ! worcesterskú omáčku ! soľ ! čili korenie
Ako na to?
! Bravčové mäso a klobásu nakrájame na kúsky a zmiešame s plátkami alebo štvrtinami olúpaných zemiakov. Posypeme nakrájanými paprikami, paradajkami a cibuľou,
osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a olejom a zabalíme do alobalu. Pečieme na grile a viackrát balíčky otočíme.
 
Prekvapenie v alobale
Potrebujeme ! 400 g bravčového mäsa ! 100 g klobásy ! 2 zemiaky ! 3 - 4 zelené papriky ! 2 paradajky ! 60 g cibule ! soľ ! chilli korenie ! 2 - 4 strúčiky
cesnaku ! 2 PL worcesterskej omáčky ! 2 PL oleja
Ako na to?
! Mäso nakrájame na kúsky, klobásu na kolieska a olúpané zemiaky na štvrtiny. Všetko zmiešame a posypeme na prúžky nakrájanou paprikou, plátkami paradajok
a cibuľou nakrájanou nadrobno.
Zmes osolíme, okoreníme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a olejom. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a všetko zabalíme do alobalu.
Grilujeme na dobre rozohriatom grile.
 
Domáci hamburger
Potrebujeme ! 400 g mletého bravčového mäsa ! 100 g mletého hovädzieho mäsa ! 2 strúčiky cesnaku ! soľ ! mleté čierne korenie ! majorán ! sójovú omáčku
! mletú rascu ! mletú sladkú papriku ! olej
Ako na to?
! V miske zmiešame bravčové a hovädzie mleté mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku, mletú
rascu, dochutíme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Zmes necháme asi hodinu odstáť na chladnom mieste.
Mokrými rukami formujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a položíme na rošt. Grilujeme asi 8 minút, potom obrátime a grilujeme
ďalších 8 až 10 minút z druhej strany.
Podávame v rozkrojenej žemli potretej majonézou, so šalátom a s pokrájanou zeleninou.
 
Knedličky z mletého mäsa
Potrebujeme ! 1 kg mletého bravčového mäsa ! 2 - 3 žemle ! 2 zväzky petržlenovej vňate ! 4 vajcia ! 2 kl tymianu ! trochu muškátového orieška ! nakladané
uhorky ! malé paradajky ! cibuľu ! menšiu plechovku ananásu ! 50 g čerešní na ozdobenie ! strúhanku ! olej
Ako na to?
! Cibuľu nakrájame na kocky, petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme, žemle namočíme do vody a vyžmýkame. Cibuľu, petržlenovú vňať, žemle, mleté mäso, vajcia
a korenie dôkladne vymiešame. Z hmoty vytvoríme asi 3 cm hrubé valčeky, ktoré nakrájame na kúsky dlhé 3 cm. Z každého kúska formujeme knedličky.
Na 12 ihiel napicháme polovicu mäsových knedličiek, uhorky, paradajky a plátky cibuľky, na ďalších 12 ihiel napicháme zvyšok knedličiek, kúsky ananásu
a čerešne. Posypeme strúhankou, potrieme olejom a grilujeme zo všetkých strán asi 4 minúty. Podávame s kúskami bagety, celozrnným chlebom, tatárskou omáčkou
a kečupom.
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok