OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Hydina

Zapečené kuracie stehná, dobre-recepty.sk
Potrebujeme:5 horných kuracích stehien, 30 dkg šampiňónov, polohrubá múka, maslo, červená paprika, čierne korenie, drvená rasca, soľ, 60 dkg zemiakov, maslo
Ako na to:Do misy dajte trochu soli, papriku, korenie, polohrubú múku. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie
stehná, pridajte šampiňóny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky - obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte, pečte asi
50 min.
 
Kuracie stehná obaľované slaninkou, dobre-recepty.sk
Potrebujeme:
dolné kuracie stehná, slanina, červená cibuľa, korenie, soľ, cesnak
Ako na to:
Cesnak nakrájajte na plátky a dajte ho pod kožu stehien, posoľte, obaľte slaninou a ukladajte na pekáč. Posypte nakrájanou cibuľou, podlejte vodou, prikryte a dajte do rúry – asi na 20 min., potom podlejte a dopekajte asi 30 min.
 
Chips nugetky 
prísady:
500 g kuracích pŕs, 2 bile jogurty (2x150 ml), 2 ČL kari korenia, paprikové chipsy 200 g balíček, soľ,
do misy dáme jogurty, premiešame s kari korením. zapneme rúru na 180 stupňov... rukou si rozdrvíme paprikové chipsy. neverila som tomu, ale na 500 g mäsa
som použila celý 200 g balíček chipsov. takže neujedáme... kuracie prsíčka nakrájame na nugetky. mäsko zľahka naklepeme... osolíme, okoreníme podľa chuti...
nugetku po nugetke namáčame do žltého jogurtu... a šup s ňou do chipsov... obalíme... obalené nugetky dáme na pekáč, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
pečieme na 180 stupňoch 20 minút. nugetky sú jemné, krehké, proste mňam.
 
Grilované kuracie stehná
Potrebujeme ! 8 kuracích stehien Na marinádu ! 6 strúčikov cesnaku ! 3 PL tekutého medu ! PL dijonskej horčice ! 2 PL sójovej omáčky ! kl mletého čierneho
korenia
Ako na to?
! Marinádu si pripravíme zmiešaním prelisovaného cesnaku a ostatných ingrediencií. Opláchnuté kuracie stehná osušíme a každé niekoľkokrát narežeme až ku
kosti. Dôvodom je nielen to, aby sa korenie dostalo hlboko do mäsa, ale aj aby sa mäso dostatočne a rovnomerne prepieklo. Takto upravené stehná dôkladne
obalíme v pripravenej marináde, misku prikryjeme a uložíme do chladničky. Necháme odležať, najlepšie cez noc. Grilujeme na stredne rozohriatom grile, a
potierame zvyškom marinády.
 
Kuracie plátky v alobale
Potrebujeme ! 4 kuracie plátky ! 4 strúčiky cesnaku ! PL tymianu ! 3 PL sójovej omáčky ! 4 - 6 PL olivového oleja ! alobal
Ako na to?
! Olúpaný cesnak pretlačíme a zmiešame ho s olejom,tymianom a sójovou omáčkou. Kuracie plátky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, z obidvoch strán
namočíme v pripravenej marináde a necháme cez noc v chladničke odležať. Každý kurací plátok si zabalíme do alobalu a pečieme na grile asi 30 minút. Počas
pečenia niekoľkokrát obrátime.
 
Špajľa s kurčaťom a ananásom
Potrebujeme ! 4 kuracie stehná
bez kosti a kože ! mleté čierne korenie ! konzervu ananásu nakrájaného na kruhy ! huby ! olivový olej ! soľ ! cibuľu
Ako na to?
! Najprv namočíme špajle na 20 minút do vody. Kuracie mäso nakrájame na kocky, pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme, okoreníme a necháme 15 minút v
chlade marinovať. Ananás, cibuľu a huby pokrájame na rovnako veľké kusy. Keď je všetko pripravené, začneme pomaly napichovať všetky ingrediencie, postupne
ich striedame. Najlepšie je, keď je ananás z jednej strany hneď vedľa mäsa, jednak mu dá zo svojej chuti a čo je dôležitejšie, dá mu šťavu a mäso nebude
suché. Takto pripravené paličky dáme na gril a opekáme asi 3 minúty z každej strany.
 
Grilované morčacie stehno
Potrebujeme ! 300 g vykosteného morčacieho stehna ! 100 g bieleho jogurtu ! 50 g sterilizovaného chrenu ! 50 g majonézy ! grilovacie korenie ! olej ! soľ
! cesnak
Ako na to?
! Vykostené morčacie mäso ponoríme do nálevu pripraveného z oleja, soli, grilovacieho korenia a prelisovaného cesnaku. Na chladnom mieste necháme odležať
asi hodinu. Potom dáme mäso na rozohriaty gril a pomaly grilujeme z obidvoch strán. Podávame s omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu,
majonézy a chrenu. Podľa chuti dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Nakrájame na tenké plátky a podávame s opečenou zeleninou.
 
Grilovaný vrkoč
Potrebujeme ! plátok z kuracích pŕs ! bravčový plátok ! hovädzí alebo teľací plátok ! olivový olej ! soľ ! mleté biele korenie ! rozmarín ! tymian ! sladkú
papriku ! mletú borievku
Ako na to?
! Plátky mäsa zľahka naklepeme a začneme z nich odkrajovať zhruba centimeter a pol hrubé prúžky. Ale nedorežeme ich až do konca plátku, na konci opäť asi
centimeter a pol necháme, takže prúžok bude stále súčasťou plátku mäsa. Druhý prúžok krájame v obrátenom smere, t. j. začneme tam, kde je prvý prúžok nedokrájaný
a režeme opačným smerom. Takto postupujeme ďalej, až máme takto nakrájaný celý plátok - výsledkom je, že vďaka nedokrojeným miestam máme z plátku veľmi
dlhý prúžok. Týmto spôsobom opatrne nakrájame všetky tri druhy mäsa.
Potom natiahneme všetky tri mäsové pásy vedľa seba a špajľovou ihlou alebo dlhším špáradlom tieto pásy spojíme, aby začiatok vrkoča držal pohromade. Potom
začneme vrkoč zapletať až do konca. Na konci opäť spojíme špáradlom. Hotový vrkoč opatrne vložíme do nádoby, kde ho budeme marinovať.
Z ostatných ingrediencií vyrobíme marinádu, ktorou vrkoč potrieme a necháme v chladničke marinovať minimálne 8 hodín. Takto marinovaný vrkoč potom opatrne
grilujeme na grile.
 
Špajľa z kačacích pŕs na grile
Potrebujeme ! 800 g kačacích pŕs ! 2 cibule ! 4 pomaranče ! 8 väčších šampiňónov ! 2 citróny ! soľ ! biele korenie ! bobkový list
Ako na to?
! Na špajľu napichávame striedavo kačacie prsia nakrájané na kocky, hrubšie kolieska cibule, plátky pomaranča, bobkový list a šampiňóny.
Pokvapkáme citrónovou šťavou a grilujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Špajľu podávame na šalátovom liste. Ako príloha je vhodný opečený biely chlieb.
 
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok