Korenené zamiakové šatôčky
4 veľké zeniaky nakrájané na kocky, 30 g masla
1 roztlačený strúčik cesnaku 1 PL kari
2 PL postrúhaného čerstvého ďumbiera 1 PL ml. Kardamónu
1 nadrobno pokrájanú cibuľu 1 PL citrónovej šťavy
1/4 hrnčeka pokrájaného čerstvého koriandra a mäty
1 bal. lístkového cesta 1 vajce
2 PL nezomletého maku
Zemiaky uvaríme v slanej vode do mäkka. Dáme ich odkvapkať a odložíme nabok. V panvici rozohrejeme maslo a pridáme cesnak, ďumbier, cibulu kari a kardamón. Všetko pražíme na miernom ohni asi 4 minúty, kým cibuľa nezmekne. Potom pridáme zemiaky, citr. Šťavu, koriander, mätu a jemne premiešame. Zmes necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme na 4 plátky. Každý plát pokrájame na 9 rovnakých štvorcov. Okraje potrieme rozšlahaným vajcom. Do stredu každého štvorca položíme 2 PL zemiakovej zmesi. Cesto preložíme do tvaru trojuholníka a okraje jemne pritlačíme. Povrch potrieme vajcom a posypeme makom. Pečieme na vymastenom plechu v predhriatej rúre (180°C) 15 minút.