OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Mäsové pokrmy
 
Plnené klobásy
Potrebujeme ! 250 g nakrájaných šampiňónov ! cibuľu ! 4 paradajky ! trochu masla ! vajce ! lyžičku karí ! 125 ml šľahačky ! 100 g strúhaného ementálu !
soľ ! korenie ! 400 g klobás
Ako na to?
! Všetky ingrediencie nakrájame na malé kúsky, zmiešame s karí korením, smotanou a syrom.
Klobásy po dĺžke rozkrojíme, naplníme náplňou, položíme na rošt a grilujeme. Ugrilované ozdobíme paradajkami a posypeme strúhaným syrom.
 
Klobásové ražniči
Potrebujeme ! 400 g mäkkej klobásy ! červenú a žltú papriku ! 2 kyslé jablká ! 150 g šampiňónov Na marinádu ! 200 ml slnečnicového oleja ! citrónovú šťavu
! PL mletej červenej papriky ! mleté čierne korenie ! strúčik cesnaku
Ako na to?
! Klobásu nakrájame na kúsky dlhé 5 cm a okraje narežeme do kríža. Na rovnako veľké kúsky nakrájame očistenú papriku. Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov
a nakrájame na plátky. Šampiňóny očistíme a necháme v celku. Potom si pripravíme marinádu z oleja, citrónovej šťavy, mletej papriky, korenia a z prelisovaného
cesnaku.
Všetky suroviny vložíme do marinády a na niekoľko hodín necháme odležať na chladnom mieste. Na kovové ihly striedavo napichujeme klobásu, jablko, papriku
a šampiňóny. Na rozohriatom grile grilujeme 5 minút z každej strany.
Počas grilovania potierame marinádou, ktorá nám ostala.
 
Chatárske ražniči
Potrebujeme ! 500 g kabanosu ! 3 cibule ! 2 papriky ! 6 paradajok ! 4 varené zemiaky ! soľ ! grilovacie korenie
Ako na to?
! Plátky salámy napichujeme na ihly striedavo s nakrájanou cibuľou, paprikou, zemiakmi a paradajkami.
Osolíme, okoreníme a opekáme na grile.
 
Marinované jahňacie ražne
Potrebujeme ! 1 kg jahňacieho mäsa ! mleté čierne korenie ! oregano Na marinádu ! 125 ml olivového oleja ! šťavu z 2 citrónov ! 3 strúčiky cesnaku ! kl
mletej papriky ! kl bieleho korenia ! bobkový list
Ako na to?
! Jahňacie mäso pokrájame na 3 cm kocky. Dôkladne zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, prelisovaným cesnakom, mletým čiernym korením, paprikou, bielym
korením a malým množstvom oregana. Pridáme bobkový list.
Marinádu nalejeme na mäso, premiešame a necháme marinovať v chladničke.
Mäso vyberieme z marinády a ponapichujeme ho na ražne a grilujeme. Ako prílohu podávame paradajky, olivy a biely chlieb.
 
Plnené šampiňóny
Potrebujeme ! 8 väčších šampiňónov ! 2 PL pečeňovej paštéty ! PL nastrúhaného syra ! PL strúhanky ! vajce ! cibuľu ! PL sójovej omáčky ! PL posekanej pažítky
(petržlenovej vňate)
Ako na to?
! Šampiňóny očistíme, nožičky odrežeme a klobúčiky uložíme na alobalovú tácku. Plnka: zmiešame nadrobno pokrájanú cibuľu, paštétu, vajce, syr, pažítku
(petržlenovú vňať) a strúhanku. K zmesi pridáme nadrobno pokrájané nožičky zo šampiňónov a dôkladne premiešame.
Plnku rozdelíme do klobúčikov a tácku zakryjeme alobalom.
Dáme ju na grilovaciu mriežku a grilujeme asi 8 minút. Potom šampiňóny vyberieme, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme na rošte ešte asi 5 minút grilovať.
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok