OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Ryby
 
Ryby Hlavátka s údenou slaninou
Potrebujeme ! 600 g očistenej hlavátky ! 100 g údenej slaniny ! olej ! soľ
Ako na to?
! Mäso z očistenej a vypitvanej hlavátky umyjeme, osušíme obrúskom a pokrájame na porcie, ktoré prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Potom ich osolíme,
polejeme olejom, poukladáme na grilovací rošt a grilujeme z každej strany 3 minúty.
Hotové upravíme na misu a polejeme odkvapkanou šťavou.
 
Rybací šašlík
 Potrebujeme ! 600 g rybacieho mäsa z viacej druhov rýb ! 1 kl vínneho octu ! 2 PL olivového oleja ! 1/2 kl soli ! 1/4 kl mletého bieleho a čierneho korenia
! cesnak ! 2 menšie cibule ! trochu cukru
Ako na to?
! Najprv si pripravíme marinádu - zmiešame olivový olej, ocot, soľ, mleté korenie, cukor, prelisovaný cesnak a jednu nadrobno posekanú cibuľu. Mäso z rýb
nakrájame asi na 2 cm kocky. Rybacie mäso premiešame s marinádou, vložíme do nádoby a necháme 8 hodín odležať v chladničke.
Druhú cibuľu nakrájame na plátky. Odležané rybacie mäso napichujeme striedavo s plátkami cibule na kovové ihly alebo špajle, potrieme marinádou a pečieme
na grile.
 
Karibské rybie filé
Potrebujeme ! 1,5 kg rybieho filé (najlepšie bez kostí) ! 4 malé cibule ! 4 strúčiky cesnaku ! 250 ml pomarančového džúsu ! 250 ml bieleho vína ! 100 ml
rumu ! šťavu z 2 citrónov ! 2 PL rozmarínu ! 100 ml sójovej omáčky ! 2 PL petržlenovej vňate ! korenie
Ako na to?
! Všetky suroviny okrem rýb zmiešame v kastróliku. Cibuľu si predtým pokrájame a cesnak prelisujeme. Zmes privedieme do varu a necháme odpariť na polovicu.
Rybu posolíme, okoreníme a grilujeme asi 4 minúty z každej strany.
Hotovú rybu na tanieri zalejeme pripravenou omáčkou.
 
 
Sumec na sardelovom masle
Potrebujeme ! 600 g očisteného sumca ! 100 g masla ! 2 sardely alebo sardelovú
pastu ! mletú červenú papriku ! soľ
Ako na to?
! Mäso z očisteného a vypitvaného sumca umyjeme, osušíme, pokrájame na porcie a osolíme. Maslo vymiešame s posekanými sardelami alebo so sardelovou pastou,
natrieme ním porcie sumca, poukladáme ich na rozohriaty grilovací rošt a grilujeme z každej strany 3 minúty. Počas grilovania potierame odkvapkanou šťavou.
Hotové polejeme roztopeným maslom a posypeme mletou červenou paprikou.
 
Kapor na grile s chrenom
Potrebujeme ! 4 porcie kapra ! citrónovú šťavu ! grilovacie korenie ! petržlenovú vňať ! strúhaný chren ! maslo
Ako na to?
! Kapra osolíme, pokvapkáme citrónom a necháme odležať, potom ho potrieme olejem a posypeme grilovacím korením a na rošte opekáme asi 6 minút. Hotové ryby
kladieme na taniere, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným chrenom, nakoniec polejeme rozpusteným maslom.
 
 
Grilovaný losos
Potrebujeme ! lososa alebo lososie podkovy ! 4 pomaranče ! pomarančovú kôru ! mleté biele a čierne korenie ! 1 kl koriandrových semiačok ! soľ
Ako na to?
! Lososa nakrájame na podkovy hrubé asi 2 - 2,5 cm. Vytlačíme šťavu z dvoch pomarančov, podkovy osolíme, okoreníme pomarančovou kôrou, korením a koriandrom,
zalejeme pomarančovou šťavou a necháme aspoň 24 hodín marinovať v chladničke. Potom ešte lososie podkovy môžeme trochu okoreniť a prisoliť.
Mriežku na grile potrieme olejom, aby sa nám rybie mäso neprilepilo. Pomaranč môžeme nakrájať na tenké kolieska, ktoré rozložíme na gril a na ne poukladáme
rybu. Podkovy grilujeme z oboch strán tak, aby mäso zostalo šťavnaté.
 
Úhor na rošte s citrónom
Potrebujeme ! 600 g očisteného úhora ! olej ! citrón ! mletú rascu ! mleté čierne korenie ! soľ
Ako na to?
! Z očisteného úhora stiahneme kožu, vypitveme ho, umyjeme, osušíme obrúskom a pokrájame na porcie, ktoré osolíme a okoreníme mletým čiernym korením amletou rascou, polejeme olejom a necháme na chladnom mieste odležať. Grilovací rošt rozohrejeme, poukladáme naň odležaného úhora a grilujeme z vnútornej
strany 3 minúty. Potom ho obrátime a grilujeme ďalšie 3 minúty. Grilovaného úhora polejeme odkvapkanou šťavou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
 
Grilovaný losos na cesnaku a bylinkách
Potrebujeme ! väčšieho lososa ! olej ! soľ ! cesnak ! tymian ! rozmarín ! dijonskú horčicu ! med ! citrónovú šťavu
Ako na to?
! Z oleja, soli, cesnaku, tymianu, medu, citrónovej šťavy a horčice pripravíme polohustú marinádu. Podkovy lososa opláchneme, dôkladne osušíme v utierke
a z oboch strán potrieme marinádou.
Necháme marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny. Na gril položíme vetvičky rozmarínu, na ne položíme lososa a pomaly pečieme asi 10 minút z každej strany.
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok