OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

Hovädzie mäso
 
Hovädzie mäso so zeleninou v alobale
Potrebujeme ! 400 g zadného hovädzieho mäsa ! soľ ! mleté čierne korenie ! 2 cibule ! 4 zelené papriky ! 4 paradajky ! zelenú petržlenovú vňať
Ako na to?
! Mäso pokrájame na rezne, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájame na kolieska, zelenú papriku bez jadrovníkov na
širšie pásiky a rajčiaky na osminky. Do každého kúska alobalu vložíme jeden rezeň, trocha pokrájanej cibule, papriky a rajčiak. Všetko ochutíme zelenou
petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno, alobal pevne uzatvoríme, aby šťava nevytekala a upečieme na grile.
 
Medailónky s banánom
Potrebujeme ! 8 menších medailónkov ! 1 kl medu ! mleté biele korenie ! 2 banány ! citrónovú šťavu ! 100 g nivy alebo eidamu ! 30 g strúhaných orechov
! 30 g masla ! oriešky
Ako na to?
! Plátky mäsa zľahka naklepeme a vložíme do marinády pripravenej z orechov, oleja, medu, soli a korenia. Banány rozdelíme, na 8 dielov a pokvapkáme ich
citrónovou šťavou. Plátky ugrilujeme z každej strany.
Banány položíme na plátky alobalu, plátky syra položíme na banány, posypeme orechmi a tiež grilujeme, až kým sa syr roztaví. Na tanier dáme plátky mäsa
a na ne upravíme grilované banány.
 
 
Hovädzie rezne so zázvorom
Potrebujeme ! 600 g mladého hovädzieho ! nastrúhaný zázvor ! 100 ml červeného vína ! olej
Ako na to?
! Odležané mäso odblaníme, zbavíme lojových častí, umyjeme a osušíme utierkou. Potom ho pokrájame na hrubšie rezne, trochu naklepeme, osolíme, posypeme
mletým zázvorom, polejeme červeným vínom, pokvapkáme olejom a necháme odležať v chladničke. Pripravené rezne poukladáme na rozohriaty grilovací rošt, ešte
trochu polejeme vínom a olejom a grilujeme z každej strany 5 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a grilovanou zeleninou.
 
Krehký hovädzí steak
Potrebujeme ! 6 hrubých plátkov hovädzieho mäsa ! 6 PL whisky ! 6 PL oleja ! 1 PL worcesterskej omáčky ! 2 PL kremžskej horčice ! PL ostrého kečupu ! 1
kl drveného zeleného korenia
Ako na to?
! Plátky mäsa trošku naklepeme a z prísad si pripravíme marinádu. Mäso marinádou dobre potrieme a necháme aspoň dve hodiny odležať. Steak grilujeme 3 -
5 minút z každej strany.
 
Hovädzie na ihle
Potrebujeme ! 1 kg hovädzieho mäsa ! 100 ml rumu ! 100 ml sójovej omáčky ! 100 ml nesladenej šťavy z ananásového kompótu ! 2 PL citrónovej šťavy ! 2 kl
horčice ! 1 kl zázvoru ! strúčik cesnaku ! 1/4 kl kajenského korenia ! PL cukru
Ako na to?
! Mäso nakrájame na tenučké plátky, asi 3 mm hrubé a marinujeme ich cez noc v marináde, ktorú sme si pripravili z uvedených surovín. Marinované mäso napichujeme
na ihly a grilujeme minútu z každej strany. Na tanier položíme čerstvý list šalátu, naň dáme ihlu z mäsom a naokolo naukladáme kúsky opečeného pečiva -
krutóny.
 
Hovädzia roštenka so sardelovou pastou
Potrebujeme ! 600 g hovädzej roštenky ! soľ ! mleté čierne korenie ! nové korenie ! sardelovú pastu ! 100 ml bieleho vína ! olej
Ako na to?
! Odležanú vykostenú roštenku umyjeme, osušíme utierkou a zbavíme ju lojových častí. Potom ju pokrájame na rezne, naklepeme, trošku osolíme, okoreníme
mletým čiernym a novým korením, potrieme sardelovou pastou, pokvapkáme bielym vínom a olejom, položíme na seba a necháme v chlade odležať. Odležané rezne
poukladáme na rozohriaty rošt a grilujeme z každej strany 5 minút.Iné špeciality
 
Ananásová špecialita na ihle
Potrebujeme ! 150 g teľacieho stehna ! 100 g šunky ! 3 kolieska ananásu ! kajenské korenie ! 50 g pražených mandlí
Ako na to?
! Mäso nakrájame na plátky, naklepeme ich, na každý plátok položíme šunku a koliesko ananásu.
Okoreníme, skrútime do rolky a prepichneme ihlou.
Grilujeme asi 8 minút.
 Vytvorené službou WebLahko.sk  |  Nahlásiť protiprávny obsah!  |   Mapa stránok